LEGENDS VS PATH TO PANDORA

Kaj Legends Path to Pandora
     
Splošno
Zemljevid Ravna 801 x 801 Evropa 401 x 401
Regije Brez regij 87 osvoljivih regij
Zmagovalne točke Ne Aliansa ima >50% teritorialni nadzor in “ohladitveni” timer se je že zaključil. Lahko uporabljajo moči artefakta in aliansa akumulira zmagovalne točke. Zmagovalne točke alianse je mogoče nadzirati v pregledu regije
Plemena 3 (Galci, Tevtoni, Rimljani) 5 (Galci, Tevtoni, Rimljani, Egipčani, Huni)
Plemenske zgradbe Zgradbe so vizualno enake za vsako pleme Vsako pleme ima različne vizualne elemente za zgradbe
Čudo sveta Ja Ne
Združevanje enot Ne Ja
Posredovanje enot Ne Ja
Trgovinske poti Trgovske poti med lastnimi naselji, v Čudo sveta alianse/konfederacije in med naselji z artefakti alianse/konfederacije. Poti med lastnimi naselji
Trgovski center Normalen Dvojni efekt
Vadbišče Normalen Dvojni efekt
Gradbena mesta Računi Rimljanov imajo eno dodatno gradbeno mesto Rimska naselja imajo eno dodatno gradbeno mesto
Kapaciteta špranje in trgovcev Kapaciteta špranje in trgovcev je odvisna od izbranega plemena računa. Kapaciteta špranje in trgovcev odvisna od plemena naselja.
Konec strežnika Strežnik se konča ko Čudo sveta doseže stopnjo 100 Strežnik se konča po 200 dneh
Statistika Na voljo so “Plus” in splošna statistika Namesto “Plus” in splošne statistike je na voljo brezplačna statistika za igralce.
     
     
Artefakti
Ime Imenovani artefakti Imenovane antične moči
Na voljo Svetišče arhitekta, Svetišče generala, Svetišče vohuna, Svetišče kuharja, Svetišče inštruktorja, Svetišče velikega načrtovalca, Svetišče opazovalca, Svetišče norca, Gradbeni načrti za čudo sveta Svetišče arhitekta, Svetišče generala, Svetišče vohuna, Svetišče kuharja, Svetišče inštruktorja, Svetišče velikega načrtovalca, Svetišče opazovalca, Svetišče norca
Osvajanje Mogoče osvojiti s herojem z uničenjem zakladnice. Po osvojitvi regije aliansa dobi dostop do antične moči katero je mogoče aktivirati z dovolj veliko zakladnico.
Aktivacija Aktivira se samodejno 24 ur po osvojitvi. Mora se aktivirati ročno vsakih 24 ur, isto antično moč je mogoče aktivirati enkrat na člana alianse.
Trajanje moči Trajno aktivna Mora se aktivirati ročno vsakih 24 ur, isto antično moč je mogoče aktivirati enkrat na člana alianse.
Omejitve moči

Osvojiti je mogoče največ 3 artefakte, samo 1 je lahko unikaten ali ima moč, ki vpliva na celoten račun. Mogoče je imeti več kot 3 artefakte. Artefakte se mora pridobiti z osvojitvijo naselja v katerem je artefakt.

Samo 3 najstarejši artefakti so aktivni, samo 1 je lahko unikaten ali ima moč, ki vpliva na celoten račun. Če so med 3 najstarejšimi artefakti 2 z močmi, ki vplivajo na celoten račun, potem postane aktiven četrti najstarejši.

Izjema za samo-osvajanje: Artefakte je mogoče premikati med naselji lastnega računa s herojem, tudi če že imaš 3 ali več artefaktov.

V Travian: Legends je artefakt vedno aktiven, medtem ko je potrebno antične moči v Travian: Path to Pandora aktivirati. Mogoče jih je aktivirati, ko je dosežen >50% teritorialni nadzor in več kot 24 urno lastništvo regije. Za aktivacijo antične moči je potrebna zakladnica stopnje 10 za antično moč, ki vpliva na naselje, ali zakladnico stopnje 20 za moči, ki imajo vpliv na celoten račun.

Obstaja nekaj omejitev: za vsako vas se lahko aktivira samo ena moč, za vsak račun pa se lahko aktivira samo ena antična moč. Tako lahko na eno vas vplivata skupaj dve starodavni moči.

     
Osvajanje
Naselja Ko osvojiš naselje, ki pripada računu drugega plemena, naselje spremeni pleme v pleme osvajajočega računa. Vse plemenske zgradbe izginejo. Ko osvojiš naselje, ki pripada računu drugega plemena, naselje ne spremeni plemena. Vse plemenske zgradbe ostanejo. Tvoje pleme ostane isto kot tisto, ki je bilo izbrano med registracijo računa.
Natarji Po osvojitvi natarskega naselja je pleme naselja enako plemenu računa. Po osvojitvi natarskega naselja je pleme naselja enako plemenu senatorja/vodje/poglavarja.
     
     
Naselitev
Kje Brez omejitev Naselitev možna samo v regijah, ki imajo sosedno regijo z več kot 4000 populacije. Obstaja nekaj regij, ki jih je mogoče vedno naseliti (osrednje začetne regije).
Naselje Ob ustanovitvi novega naselja je pleme naselja enako plemenu računa. Ob ustanovitvi novega naselja je pleme naselja enako plemenu kolonistov.
     
     
Herojeve dogodivščine in predmeti
Herojevi predmeti Nošenje predmetov iz drugih plemen ne izboljša enot. Nošenje predmetov iz drugih plemen izboljša enote tistega plemena v trenutnem naselju.
Predmeti v dogodivščinah Tvoj heroj lahko najde samo predmete plemena računa. Tvoj heroj lahko najde samo predmete plemena računa.
Enote v dogodivščinah Tvoj heroj lahko najde samo enote plemena računa. Tvoj heroj lahko najde enote, ki pripadajo plemenu naselja iz katerega je začel z dogodivščino.
Standarta Predmet Standarta vpliva na premike enot med člani alianse Predmet Standarta vpliva na premike enot med člani konfederacije.
     
     
Spremembe
Umetnine Uporaba umetnin brez časovnih omejitev. Vsakih 24 ur je mogoče uporabiti eno umetnino.
Vodovod Ne obstaja, ni Egipčanov. Spremembe opisane v prispevku zgoraj.
Bonusi alianse Brez sprememb Spremembe opisane v prispevku zgoraj.
     
     
Konfederacija
Velikost Vsaka aliansa lahko pripada največ 3 konfederacijam. Vsaka aliansa lahko pripada največ eni konfederaciji, v kateri so lahko največ 4 alianse.
Okrepitve Igralci lahko okrepijo katerokoli naselje. Igralci lahko okrepijo sebe, svojo alianso in vsako alianso, ki pripada isti konfederaciji.
Pošiljanje surovin Igralci lahko pošljejo surovine komurkoli. Igralci lahko pošljejo surovine sebi, svoji aliansi in vsaki aliansi, ki pripada isti konfederaciji. Te omejitve ne veljajo za ponudbe na tržnici.